elasin operatsiooni õle

By | mai 20, 2023

Ma olen ehitanud üles oma elu tervisliku toidu ja regulaarse treeninguga ning ma arvan, et olen suhteliselt tugev inimene, kelle keha on võimeline vastu pidama erinevate väljakutsete ja haigustega. Kuid ootamatult oli mul vaja läbi viia operatsioon õlavarrel. See oli minu jaoks täiesti uus kogemus ja õppetund, mida ma ei unusta kunagi.

Operatsiooniks valmistumine

Kui kuulsin diagnoosi ja sain teada, et mul on vaja operatsiooni, pidin ma võtma aega, et end selleks ette valmistada. Ma otsustasin lugeda raamatuid, artikleid ja uurida kõike, mida ma teada sain seoses õlaoperatsiooniga. Otsisin internetist informatsiooni, et teada saada, millised on minu võimalused, kui kaua võtab tervenemine aega ning kuidas ma saan ennast parimal moel operatsiooniks ette valmistada. Perearst ja spetsialist olid minuga kogu aja kontaktis ja nõustasid mind sobivaimate otsuste tegemisel.

Operatsiooni päev

Operatsioonipäeva hommikul tundsin end tavaliselt, kuid siiski põnevusega selle suhtes, mis ees ootab. Jõudsin haiglasse paar tundi enne operatsiooni, et lasta personalil võtta mul vereproovi ning kontrollida vererõhku ja muid näitajaid. Minu õdede ja pere toetus aitas mul tunda end enesekindlalt ja rahulikult.

Paranemine

Pärast operatsiooni tundsin valu, kuid ravi ja valuvaigistid aitasid mul selle üle saada. Minu pereliikmed ja sõbrad külastasid mind haiglas ja tõid mulle koduseid toite, mis panid mind end mugavalt tundma. Kui ma peale mõningast valu ja väsimust tervemaks hakkasin saama, siis sain hakata tegema füsioteraapiaharjutusi ja panustama oma paranemisse. Kuigi see oli alguses valulik ja ebamugav, oli see lõppkokkuvõttes kasulik viis taastumiseks.

Mõju minu elule

Operatsiooni järgselt olen endale lubanud olla veelgi tänulikum ja tugevam. Olen õppinud, et minu keha on haavatav ning vajab pidevat hoolt ja tähelepanu, et see oleks tervislik ja toimiv. Lisaks asjadele, mida ma pean lihtsalt rutiinselt tegema, olen hakkanud tegema ka asju, mis mind õnnelikuks teevad, nagu näiteks regulaarselt matkamas käimine, sõpradega koos veetmine ja uute asjade õppimine.

Operatsioon õlavarrel oli minu jaoks hirmutav ja ebamugav, kuid sellegipoolest õppisin sellest kogemusest palju. Ma tean nüüd paremini, kuidas käsitleda oma tervist ja oma keha eest hoolitseda. Kogu see kogemus aitas mul teada saada, et miski pole nii oluline kui minu heaolu ja tervis.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga